Grădină senzorială

Premieră la Constanța. La malul mării Mării Negre a fost inaugurată astăzi prima grădină senzorială dintr-o unitate de învățământ de stat, care are roul de a-i ajuta pe copiii cu nevoi speciale. Proiectul a fost posibil datorită campaniei Music for Autism, iar gradina va purta numele fondatorului trupei Cargo, Adi Bărar, artist care a pierdut de curând lupta cu COVID-19.

În grădină copiii vor descoperi mai multe alei cu diferite suprafețe: pietriș, nisip, piatră de râu sau scoarță de copac, pe care copiii sunt îndemnați să meagă desculți pentru a simți diversele texturi. Terapeuții spun că această experiență este asemenea unei teleportări în natură și face bine copiilor cu nevoi speciale.

Proiectul este susţinut de Campania Music for Autism, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Consiliul Judeţean Constanţa.

Grădina îi va ajuta în special pe copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, dar și persoanele cu dizabilități senzoriale severe sau probleme neurologice.

Avem aleea terapeutica si aleea cu pante aromatice; acestia isi desvolta simturile si culoarea face parte din terapie cat si ambientul pe care-l auzim pe fundal. Toate acestea ajuta elevii cu dizabilitati sa-si dezvolte carentele pe care le au, fizice, cat si cele emotionale”

Amenajarea grădinii senzoriale a fost posibilă datorită campaniei Music for Autism, ai carei ambasadori sunt membrii trupei Cargo. Nu mai puțin de 70 de concerte au susținut aceștia, iar banii strânși i-au donat în scopuri caritabile. De altfel, Grădina senzoriala de la Constanța va purta numele fondatorului trupei Adi Bărar, care a plecat dintre noi în luna martie, după ce a pierdut lupta cu COVID- 19.

În gradina senzorială, pe lângă aleea terapeutică se mai regăsesc și alte spații de recreere pentru copiii cu dizabilități, inclusiv o zonă de consiliere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Curat murdar în Parcul Tăbăcăriei

Imagini greu de privit și un miros insuportabil în Parcul Tăbăcăriei. În tunelul prin care…