Grădină urbană, în locul Galeriilor Soveja

În locul Galeriilor Soveja va apărea o grădină urbană. Este decizia pe care a luat-o RAEDPP în urma consultării cu constănțenii. Terenul urmează să fie preluat acum de Primăriei Constanța, care va elabora un studiu de fezabilitate. Ulterior vor începe amenajările.

41% dintre persoanele care și-au exprimat opinia în chestionarul lansat de RAEDPP anul trecut au spus că în locul Galeriilor Sojeva ar prefera un spațiu verde. Așa că Regia s-a conformat și a făcut planurile pentru amenajarea unei grădini urbane. Aceasta va avea 3.350 de mp și va fi închisă noaptea pentru a fi protejată de vandali.

Constănțenii sunt încântați de apariția unui nou spațiu verde în oraș, cu atât mai mult cu cât Constanța este deficitară la acest capitol. Primăria Constanța a fost de altfel chiar amendată de Garda de Mediu pentru nerespectarea spațiului verde pe cap de locuitor.

Pe lângă amenajarea grădinii urbane, RAEDPP promite și construirea unei noi piețe în oraș. Aceasta ar urma să fie ridicată în cartierul Poarta 6, fie în apropierea blocurilor ANL, fie în vecinătatea bisericii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

O nouă organizație pentru promovarea orașului

Vom avea o nouă structură pentru promovarea destinației de vacanță Constanța – Mamaia. Aut…