Guvernul SUA dă în judecată Facebook iar Comisia pentru concurență cere revânzarea Instagram și WhatsApp
HomeExternePolitică externăGuvernul SUA dă în judecată Facebook iar Comisia pentru concurență cere revânzarea Instagram și WhatsApp
Politică externă - miercuri 9 decembrie 2020

Guvernul SUA dă în judecată Facebook iar Comisia pentru concurență cere revânzarea Instagram și WhatsApp

Comisia SUA pentru concurență (FTC) și procurorii care reprezintă 48 de state și teritorii din țară au anunțat miercuri că au depus o plângere împotriva Facebook, pe care o acuză că abuzează de poziția sa dominantă pentru a elimina competiția, potrivit AFP.

Procurorii cer, printre altele, să fie avertizați cu privire la orice achiziție de peste 10 milioane de dolari pe care Facebook dorește să o facă, în timp ce FTC pledează pentru revânzarea Instagram și WhatsApp.
Departamentul de Justiţie al SUA a anunţat că a depus o plângere împotriva Facebook pentru „discriminare” la angajare, acuzând firma că favorizează recrutarea lucrătorilor străini cu vize temporare față de americani, potrivit AFP.

Potrivit plângerii, Facebook nu a postat aceste poziții pe site-ul său și a refuzat cererile online de angajare pentru a le rezerva posturile angajaților care se află deja în companie cu viză temporară și dornici să obțină cartea verde (green card).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Navalnîi critică Twitter după ce a șters contul lui Trump: „Eu primesc zilnic amenințări cu moartea și Twitter nu a blocat pe nimeni”