Hackeri

Doi bărbaţi din Constanţa au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzaţi că au aderat la două grupări de hackeri.

Aceștia au lansat atacuri de tip ransomware asupra unor instituții din întreaga lume: de la companii private, la instituții publice, spitale, forţe de ordine, servicii de urgenţă, unităţi şcolare, colegii şi universităţi. În urma atacurilor hackerii au obținut venituri ilicite estimate la câteva miliarde de dolari, potrivit Europol.

Pe 4 noiembrie, procurorii DIICOT au efectuat patru percheziţii domiciliare la Constanța la persoane bănuite de implicare în distribuirea aplicaţiilor maliţioase de tip ransomware și au confiscat mai multe laptopuri, telefoane mobile şi diferite medii de stocare.

În urma acţiunii, doi bărbați au fost reţinuți şi apoi arestați preventiv pentru acces ilegal într-un un sistem informatic în formă continuată, perturbarea funcţionării sistemelor informatice în formă continuată, şantaj în formă continuată şi spălarea banilor în formă continuată.

Cercetările au fost efectuate în cadrul unei echipe comune de anchetă (JIT), formată din autorităţi din Germania, Franţa şi România, iar la efectuarea percheziţiilor domiciliare au participat echipe de investigatori din Franţa şi specialişti din cadrul Europol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hagi: ”Un meci dificil, dar putem spera la cele trei puncte..”

Marele derby FCSB – Farul Constanța se joacă duminică pe Arena Națională. Cele două formaț…