marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Hackeri internaționați arestați la Constanța

Hackeri internaționați arestați la Constanța

de Ileana Gheorghiu
Hackeri

Doi bărbaţi din Constanţa au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzaţi că au aderat la două grupări de hackeri.

Aceștia au lansat atacuri de tip ransomware asupra unor instituții din întreaga lume: de la companii private, la instituții publice, spitale, forţe de ordine, servicii de urgenţă, unităţi şcolare, colegii şi universităţi. În urma atacurilor hackerii au obținut venituri ilicite estimate la câteva miliarde de dolari, potrivit Europol.

Pe 4 noiembrie, procurorii DIICOT au efectuat patru percheziţii domiciliare la Constanța la persoane bănuite de implicare în distribuirea aplicaţiilor maliţioase de tip ransomware și au confiscat mai multe laptopuri, telefoane mobile şi diferite medii de stocare.

În urma acţiunii, doi bărbați au fost reţinuți şi apoi arestați preventiv pentru acces ilegal într-un un sistem informatic în formă continuată, perturbarea funcţionării sistemelor informatice în formă continuată, şantaj în formă continuată şi spălarea banilor în formă continuată.

Cercetările au fost efectuate în cadrul unei echipe comune de anchetă (JIT), formată din autorităţi din Germania, Franţa şi România, iar la efectuarea percheziţiilor domiciliare au participat echipe de investigatori din Franţa şi specialişti din cadrul Europol.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult