Prinși la vamă cu haine contrafăcute. Cât valorau acestea?

Doi cetățeni români au fost prinși în timp ce încercau să introducă în țară haine contrafăcute în valoare de peste 40 de mii de lei.  Aceștia sunt cercetați acum pentru infracțiunea de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Hainele au fost confiscate.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit, într-un autocar sosit din Turcia, articole vestimentare și încălțăminte, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

“În data de 06.06.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România. Polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele deținute de doi cetățeni români, 128 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Persoanele în cauză au declarat că au achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate”, au transmis ofițerii Gărzii de Coastă Constanța.

Produsele, în valoare de aproximativ 43.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost confiscate. Cei doi bărbați sunt cercetați acum pentru infracțiunea de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Sala Sporturilor din Constanța are un parchet unic în România, identic cu cel folosit în NBA

CSM Constanța a prezentat detalii legate de suprafața de joc recent achiziționată pentru S…