duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Haos în Portul Constanța. Sute de TIR-uri așteaptă să descarce tone de cereale

Haos în Portul Constanța. Sute de TIR-uri așteaptă să descarce tone de cereale

de Redacția Dotto

E haos în Portul Constanţa: sute de TiR-uri încărcate cu cereale formează cozi uriașe în drumul lor spre cheiurile unde le așteaptă vapoarele. În mod normal asemenea aglomerație este doar toamna, însă anul acesta fermierii au scos mai repede marfa la vânzare. Șoferii stau și câte trei zile așteptând să ajungă la nave. Unuia dintre ei i s-a făcut rău, iar ambulanța a înaintat cu dificultate până la mașina lui.

Astfel de imagini au devenit deja ceva obișnuit în Portul Constanța, mai ales de când a izbucnit războiul în Ucraina. Operatorii din Portul Constanța par depășiți de numărul mare de tiruri care intra zilnic la operațiuni de încărcare – descărcare. La numărul destul de ridicat de camioane venite din toate colțurile țării, s-au adăugat și cele din Ucraina, autoritățile de acolo, alegând Portul Constanța, după ce propriile porturi la Marea neagră s-au închis ca urmare a războiului. Lipsa de angajați, echipamentele insuficiente și uneori condițiile meteorologice  duc la situații în care șoferii așteaptă zile bune să intre la descărcat.

Șoferii se plâng și de condițiile din Portul Constanța. Aceștia spun că parcările amenajate sunt insuficiente, altele nu sunt dotate cu toalete iar de dușuri nici nu poate fi vorba.

Din momentul în care a izbucnit conflictul dintre Rusia și Ucraina, Portul Constanta a devenit extrem de important în ceea ce privește exportul către Europa a cerealelor din Ucraina. Săptămânal, cozile de tiruri s-au întins pe kilometri iar șoferii au așteptat cu zilele să le vină rândul. Acum, situația ar putea să se repete.  Pe relația Ucraina, traficul de mărfuri derulat prin portul Constanța, în perioada ianuarie – iunie 2023, a fost de 1o,16 milioane tone, din care 7,5 milioane tone au fost  cereale.  Anul trecut, traficul de mărfuri ucrainene a fost de 11,85 milioane tone, din care 8,6 milioane de tone au fost cereale .  

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult