Casa

Aglomerație peste măsură și mulți nervi la Casa Județeană de Pensii. Zeci de oameni aproape că s-au călcat în picioare astăzi pentru ajutorul de înmormântare. Constănțenii acuză conducerea instituției că nu este deloc organizată, programul cu publicul este prea scurt, iar ei sunt puși pe drumuri și de două – trei ori înainte de a primi banii care li se cuvin.

La Casa de Pensii nu există nici măcar un panou informativ, iar despre bonuri de ordine nu a auzit nimeni. Lista cu persoanele care așteaptă o ține paznicul… cu pixul.

Așa arăta astăzi la ora 10:00, parcarea din fața Casei de Pensii din Constanța. Zeci de oameni înghesuiți la intrare așteptau să ajungă la ghișee pentru a depune cereri ca să primească ajutorul de înmormântare. Oamenii se plâng că stau cu orele la cozi și că, de multe ori nici nu apucă să ajungă în fața funcționarilor publici din cauza programului mult prea scurt al instituției. Ghișeele se închid la ora 13:00.

Oamenii spun că haosul este o consecință directă a lipsei de interes și de organizare a conducerii Casei de Pensii. În instituție nu există nici măcar un panou informativ digital cu evidența persoanelor care așteaptă la rând, ci doar un paznic, care strigă niște numere de pe foaie.

În timp ce oamenii se plâng că așteaptă pentru a intra la ghișee și câteva ore, iar uneori nu nici nu mai apucă să intre in instituție și trebuie să revină a doua zi, reprezentanții instituției susțin că totul merge strună. Iar pentru evitarea aglomerației, recomandă cererile online.

Numărul mare de cereri pentru ajutorul de înmormântare a crescut în ultimul an din cauza pandemiei de COVID-19. De la începutul crizei sanitare și până acum, 1777 de constănțeni infectați cu SARS COV 2 și-au pierdut viața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

A început vaccinarea copiilor între 5 – 11 ani

La Constanța, a început vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. 12 mii de doze de vaccin au…