Peninsulă

Bariera din Peninsulă se ridică de astăzi doar pentru care au permis de acces.

Noul Regulament a stârnit un val de revoltă, dar și haos în zona Peninsulară. Mulți constănțeni habar n-au avut de restricții și au fost nevoiți să facă cale întoarsă.

Regulamentul este o adevărată provocare și pentru cei care execută diverse servicii în zona istorică a orașului, de la taxi și uber, până la Poșta Română. Nici măcar turiștii nu sunt exceptați de la regulă.

Mare le-a fost mirarea celor care au vrut să intre cu mașina în zona Peninsulară a orașului și au văzut barierele coborâte. Șoferii auto care nu aveau un permis de acces în Peninsulă au fost întorși din drum fără drept de apel.

Cei mai afectați au fost taximetriștii, precum cel pe care îl vedeți în imagini, care abia l-a convins pe polițistul local să îi lase să treacă și asta după ce a demonstrat că pasagerul săul este un preot orb așteptat la Arhiepiscopie.

Nu la fel de norocos a fost acest șofer, care nu și-a putut onora comanda, deoarece nu a mai ajuns să preia clientul de acasă. Și Poșta Română a întâmpinat astăzi dificultăți în a plasa corespondența riveranilor ori instituțiilor din Peninsulă. Nici acești muncitori nu au avut acces astăzi în peninsulă.

Printre puținii turiști care vizitează Constanța în această perioadă s-au numărat și acești oameni, dar însă nu mai au acum acces cu mașina la hotelul din Peninsulă, astfel că vor fi nevoiți să-și ia bagajele în spinare.

Probleme a întâmpinat și acest domn, care susține că lucrează în zonă și că a depus actele pentru obținerea unui permis de acces de acum 2 luni. Nu a primit încă niciun răspuns.

Un altul, nu poate ajunge acasă la copii pentru a le lăsa mașina.

Pănă în prezent, Primăria a eliberat 284 de permise pentru cei care locuiesc în Peninsulă și 533 de permise pentru cei care întreprind activități.


Recent, mai multe persoane juridice au cerut în Instanță suspendarea Regulamentului restrictiv pentru zona peninsulară. Judecătorii Tribunalului Constanța a respins însă acțiunea ca nefondată. Inițiatorii ei au la dispoziție 5 zile pentru a face recurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vaccin antigripal gratuit la medicii de familie

Peste 26 de mii de constănțeni s-au vaccinat deja antigripal. Vaccinul se găsește la Const…