Constanța

Inspirată ale mari orașe din țară, Primăria Constanța a elaborate recent o hartă interactivă în care vor putea fi vizionate distinct toate parcările din oraș. Harta ajută utilizatorii să înţeleagă mai bine cum au fost împărţite zonele de parcare din oraș și stațiunea Mamaia și ce tarife trebuie să achite în funcțșie de locul în care își masă mașina.


Pentru a veni în sprijinul cetățenilor din orașul Constanța și de a-i ajuta să înțeleagă mai bine cum sunt împărțite zone de parcare din Constanța, Primăria a pus la punct o hartă interactivă online. ,,Conform hărții, zonele 0 și 1 de parcare au fost marcate cu portocaliu și albastru. Zona zero se întinde pe 20 de mii de metri pătrați în Constanța și Mamaia, iar zona, pe aproximativ șase mii de metri pătrați, în Constanța. 95% din spațiile de parcare au fost amenajate însă în zona doi a Constanței. Abonamentul de 199 lei aferent zonei 2 permite constănțenilor parcarea, fără loc rezervat și fără plata vreunei taxe atât la domiciliu, cât și în orice altă parcare publică nerezervată din zona 2.


Harta spațiilor de parcare pentru zonele 0 și 1 poate fi accesată de pe site-ul Primăriei Constanța secțiunea „Parcări zonele 0 și 1“.
Și cu hartă și fără hartă, subiectul parcărilor din Constanța rămâne în continuare unul care dă mari bătăi de cap constănțenilor. Aceștia se plâng de lipsa locurilor de parcare, mai ales după desființarea acestora de pe bd. Alexandru Lăpușneanu, dar și de modul greoi în care funcționează aplicația cu ajutorul căreia ar trebui plătită parcarea în oraș și în stațiunea Mamaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Ziua Aromânilor, sărbătorită în Piața Ovidiu

23 mai este, de câțiva ani încoace, ziua în care este sărbătorită în România, dar și în al…