GREVA HORECA

Patronii de hoteluri, baruri și restaurante amenință cu greva fiscală.

Reprezentanții industriei HORECA spun că le-a ajuns cuțitul la os și cer să Guvernului măsuri imediate. Program prelungit după ora 21:00 și măsuri financiare care să îi ajute să depășească această perioadă grea sunt două puncte importante pe lista de revendicări a antreprenorilor din industria ospitalității. Dacă nu vor primi înțelegere, ei amenință cu proteste și greva fiscală.

Reprezentanții industriei HORECA cer renunțarea de urgență la măsura închiderii barurilor și restaurantelor la ora 21.00 inclusiv pentru persoanele vaccinate și trecute prin boală și revenirea la un program normal de funcționare pentru acești clienți.

Proprietarii de restaurante spun că anul acesta au funcționat fără restricții doar în perioada iunie – septembrie 2021, dar pentru aceste patru luni au plătit taxe și impozite pentru 12 luni. Ei spun că nu mai pot continua în aceste condiții și că restrângerea activității lor impusă de Guvern îi va duce la faliment.

Federația Patronală a Industriei Ospitalității cere Executivului finalizarea măsurii de compensare cu 20% a pierderilor înregistrate în 2020 față de 2019 pănă la finalul anului 2021, măsuri de protecție pentru 2021 și finalizarea măsurii 2 – capital de lucru, demarată în decembrie 2020.

Și mai multe probleme întâmpină cei care activează în zona Peninsulară, acolo unde peste restricțiile impuse de guvern se suprapun și cele adoptate de autoritatea locală.

Patronii de hoteluri și restaurante sunt cu atât mai supărați cu cât spun că ei au sprijinit Guvernul cu campania de vaccinare, HORECA fiind una dintre industriile cu majoritatea angajaților vaccinați anti-COVID-19. Greva fiscală și protestul la nivel național împotriva distrugerii ospitalității românești sunt anunțate pentru data de 25 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vești proaste de la brutari. Pâinea, mai scumpă

Vești proaste de la brutari. Pâine s-a scumpit deja cu peste 10 la sută, iar prețul va con…