Horeca cere redeschiderea restaurantelor

Mobilizare fără precedent la Constanța. Zeci de proprietari de restaurante și hoteluri întind o mână de ajutor miilor de refugiați care au fugit din calea bombelor rusești și au ajuns în Dobrogea.

Fie că sunt doar în tranzit sau rămân la Constanța, oamenii primesc mâncare caldă și cazare gratuit. Până acum câteva zeci de familii au fost ajutate însă numărul lor va crește cu siguranță zilele următoare. Numai în ultimele 24, prin Vama Isaccea au ajuns aproape 2.000 de refugiați.

În acest restaurant din zona Peninsulară bucătăresele lucrează încă de la primele ore ale dimineții pentru a pregăti mâncare caldă familiilor de refugiați, care au ajuns la Constanța. Astăzi pregătesc supă și un meniu special pentru copii. Patronul restaurantului a promis că va avea grijă de toți refugiații care îi vor trece pragul și vor cere ajutor. Iar la fel ca el sunt mulți alții, care s-au unit pentru Ucraina pe rețelele de socializare.

Nici patronii de hoteluri nu au rămas indiferenți la situația din Ucraina. Aceștia au primit deja zeci de familii de refugiați cărora le-au oferit un loc cald, unde să doarmă. Unii dintre cei pe care i-au găzduit povestesc că nu știu pentru cât timp vor rămâne la Constanța. Nu au pe nimeni aici, dar nici în străinătate. Așa că sunt prinși într-o capcană a timpului și a incertitudinii. Pentru a ajuta cât mai mulți oameni, hotelierii sunt în strânsă legătură cu mai multe ONG-uri care s-au mobilizat de asemenea să ajute.

Cel puțin 2.000 de refugiați din Ucraina au ajuns în Dobrogea în ultimele 24 de ore numai prin Vama Isaccea. Iar în total, în țara noastră au intrat de la începutul războiului și până acum aprox. 71.000 de ucrainieni. 33.000 dintre aceștia au și rămas, iar peste 370 au ceut azil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…