Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost prinși astăzi. Capii rețelei au fost săltați chiar la Constanța.

70 de percheziții au avut loc în acest caz în București și în alte 10 județe. În urma acestora, anchetatorii au confiscat de la hoți 12 tone de combustibil furat, 170 de mii de lei și 26 de mii de euro.

Pentru a fura combustibilul din cisterene hoții montaseră sub acestea dispozitive clonate. Acestea funcționau cu telecomandă, care odată acționată modifica numărul tonelor de combustibil livrat de cisterne în benzinării. Astfel în stațiile PECO ajungea o cantitate mai mică de produs petrolier, chiar dacă pe ecranul dispozitivului apărea cantitatea corectă. În această dimineață, polițiștii constănțeni de la Transporturi au pus în aplicare 70 de mandate de percheziție domiciliară la hoții de combustibil. Aceștia sunt acuzați de furt calificat, înșelăciune și fraudă informatică.

De la cei 25 de membri ai rețelei, polițiștii au confiscat 12 tone de benzină și motorinaă 30 de telecomenzi pentru bruiaj, 12 pompe de benzina, 38 de telefoane mobile și bani: 17o de mii de lei, 26 de mii de euro și 4oo de dolari australieni. Hoții au fost reținuți pentru audieri.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Canicula topește Constanța

51 de grade are nisipul în Mamaia. Un val de căldură extremă a pus stăpânire pe tot litora…