Hram la Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Constanța
HomeActualitateHram la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Constanța
Actualitate - News - 2 săptămâni în urmă

Hram la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Constanța

Slujbă de hram la o biserică din Constanța! Soborul Sfântului Ioan Botezătorul a fost prăznuit astăzi la Constanța, de către Înalt Prea Sfințitul Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, la una dintre cele mai vechi biserici din municipiu. El a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Biserica a rânduit ca a doua zi după Botezul Domnului să fie cinstit soborul Sfântului Ioan Botezătorul, cel care L-a botezat pe Mântuitorul în apele Iordanului. Sf. Ioan Botezătorul este cel mai mare Prooroc al Vechiului Testament și Înaintemergător al Domnului, pentru că a anunțat venirea lui Mesia, pregătind poporul să-L întâmpine.

Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului a săvârșit Sfânta Liturghie. La finalul slujbei, ierarhul tomitan a rostit un cuvînt de învățătură despre ceea ce reprezintă Sfântul Ioan Botezătorul pentru iconomia ortodoxă, exemplu de sfințenie și asceză pentru fiecare creștin.

Construcţia bisericii din Constanța, a început în 1971, în urma mai multor demersuri făcute de către de arhiepiscopul Antim Nica, al Dunării de Jos, și s-a finalizat în anul 1975. În același an, EpiscopiaTomisului şi Dunării de Jos a fost ridicată la rangul de Arhiepiscopia Tomisului şi Dunării de Jos.

În felul acesta, episcopul Antim Nica a fost ridicat la rangul de arhiepiscop de către patriarhul Iustinian Marina, înconjurat de un sobor foarte mare de ierarhi din Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de o serie de ierarhi străini din Mitropolia Ierusalimului, Mitropolitul Constantinopolului şi mai mulți ierarhi greci, prilej cu care o parte dintre ei au vizitat biserica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Gazda radio și TV Larry King a murit la 87 de ani

Gazda de televiziune și radio Larry King a murit sâmbătă la Cedars-Sinai Medical Center di…