Hram la mănăstirea „Sfântul Ioan Casian”

Slujbă de hram în județul Constanța! Credincioșii constănțeni s-au adunat la finalul săptămânii trecute la mănăstirea „Sfântul Ioan Casian”, care și-a sărbătorit hramul. Slujba a fost oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

În data de 28 februarie Biserica Ortodoxă Română îi cinstește pe Sfinții Ioan Casian Romanul și Gherman din Dobrogea. Cu acest prilej, mănăstirea „Sf. Ioan Casian” din apropierea localității Târgușor și-a serbat ocrotitorul, prin săvârșirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La sfârșitul sfintei slujbe, ierarhul Tomisului le-a tălmăcit numeroșilor credincioși prezenți, despre importanța Sfântul Ioan Casian pentru ținutul nostru.

Sfântul Cuvios Ioan Casian s-a născut în preajma anului 360, iar Sfântul Cuvios Gherman în jurul anului 368. Cel mai vechi biograf al Sf. Ioan Casian, Ghenadie de Marsilia, afirmă că sfântul era de „neam scit”.

Peştera Casian era şi mai înainte loc de pelerinaj, dar în 2002, cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a început ctitorirea Mãnãstirii „Sfântul Ioan Casian“. Ridicarea pe loc pustiu, Ansamblul monahal, din piatrã stearpã şi iarbã verde, a noului aşezãmânt monahal, a însemnat trudã şi rugãciune. Începând cu 28 februarie 2006, părinții nevoitori au putut săvârși sfintele slujbe într-un frumos paraclis, care a fost sfințit de sãrbãtoarea hramului.  Pânã acum, s-au construit o bisericã paraclis, patru corpuri de chilii, o clopotniţã şi câteva dependinţe. O bisericã impunãtoare se construieşte acum în mijlocul incintei, fiind în faza de finisaje.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Curat murdar în Parcul Tăbăcăriei

Imagini greu de privit și un miros insuportabil în Parcul Tăbăcăriei. În tunelul prin care…