Imagini șocante la un adapost de câini din comuna Amzacea. Zeci de câini chinuiți, flămânzi și bolnavi zac pe jos, pe pâmânt, într-un focar de infecție, care ar fi trebuit să le fie adăpost. Îngrijitorii nu mișca un deget pentru animale pe care le lasă să se chinuie și să se stingă în durere.

Mai mulți voluntrai au încercat, în repetate rânduri, să saleze animalele, dar în loc să primeacă sprijin s-au lovit de amenințări și injurii din partea proprietarilor adăpostului. Așa s-a întâmplat și astăzi.

Lihniți de foame, plini de căpușe și râie, chinuiți și triști. Câinii din lagărul animalelor de la Amzacea primesc de mâncare doar pâine uscată, iar de apă au noroc doar dacă plouă. Suferințele prin care trec se văd cu ochiul liber: n-au blană, se scarpină continuu, au ochii triști, iar unii dintre ei cad din picioare de foame și de boală.


Stăpânii adapostului improvizat de la Amzacea chinuie animalele în fiecare zi, spun localnicii, îngroziți de ceea ce se întâmplă. Câinii ajung să se și bată între ei pentru că sunt înghesuiți în cuști înguste și murdare, fără ca cineva să țină cont de mărimea sau de rasa lor. Curtea în care se pot plimba este la rândul ei un focar de infecție, miroul fiind greu de suportat chiar și de la distanță.

Impresionați de soarta animalelor, mai multe ONG-uri și iubitori de animale au mers astăzi la adăpostul groazei de la Amzacea pentru a salva animalele. S-au lovit însă de un refuz categoric din partea proprietarilor adăpostului, care consideră că animalele sunt bine îngrijite și de vină pentru starea în care se află ar fi doar vârsta înaintată pe care o au unii dintre câini.

Iadul în care supraviețuiesc cu greu câinii din adăpost a atras și atenția polițiștilor, după ce mai mulți constănțeni au depus o o plângere în care le cer să ia măsuri împotriva celor care se fac vinovați de maltratarea câinilor.

O speranță pentru salvarea animalele chinuite vine și de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, care s-a oferit să găzduiască animalele, să le ofere hrană și medicamentele care le sunt necesare pentru a se pune pe picioare.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…