Igor Dodon acuză România de amestec în treburile interne ale Republicii Moldova
HomeExternePolitică externăIgor Dodon acuză România de amestec în treburile interne ale Republicii Moldova
Politică externă - 3 săptămâni în urmă

Igor Dodon acuză România de amestec în treburile interne ale Republicii Moldova

Igor Dodon a acuzat România de imixtiune în treburile interne ale Republicii Moldova, după ce Bucureştiul a criticat votul deputaţilor PSRM-Şor din 16 decembrie. Dodon consideră că nu e corect ca Bucureştiul să critice Parlamentul R. Moldova pentru adoptarea anumitor legi, deoarece acest lucru ţine de treburile interne ale ţării.

Igor Dodon:

Fraţii de peste Prut ne-au criticat şi au spus că nu s-a procedat corect procedural. De fapt, ăsta e un amestec în treburile interne ale ţării. Imaginaţi-vă că Partidul Socialiştilor (din Moldova) începe să critice legile pe care le-a adoptat partidul pro-prezidenţial al lui Iohannis, nici nu ştiu care (partid) este, nici la ei nu e simplu, şi să spună că legile nu au fost adoptate corect. De ce ei îşi permit să critice felul în care sunt adoptate legile în Moldova. Sunt treburile noastre interne”,

Igor Dodon a dat de înţeles că şi ambasadorii străini din Occident s-au implicat în politica din Moldova. El susţine că unii diplomaţi ar fi umblat prin teritoriu şi ar fi făcut agitaţie electorală în favoarea Maiei Sandu. Dodon a mai spus că unii ambasadori au transmis mesaje Socialiştilor că ar fi mai bine dacă Igor Dodon nu va ajunge din nou să conducă Partidul Socialiştilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

CIA: demisie la vârf

CIA a anunţat, pe contul de Twitter, demisia directoarei, care a transmis că „a fost…