Iluminat festiv de patru milioane de lei, la Constanța

Patru milioane de lei va plăti administrația locală din Constanța pentru iluminatul festiv de sărbători, adică peste 800 de mii de euro. Suma este cu aproape 40% mai mare față de 2022, când municipalitatea a achitat pentru iluminatul festiv 2,9 milioane de lei. 

„Toate produsele luminoase utilizate în iluminatul festiv sunt instalații de exterior echipate cu sursă de lumina de tip LED, astfel încat să asigure un consum mic de energie electrică. Valoarea contractului este de 3.364.347,70 de lei fără TVA” ne-a precizat Luminița Lare, din primăria Constanța.

Iluminatul stradal ornamental început să fie montat de astăzi și trebuie să fie gata pînă la 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, atunci când va fi inaugurat. Contractul este împărțit în trei loturi:  primul lot vizează bulevardele centrale ale orașului, al doilea lot zona peninsulară și Piața Ovidiu iar al treilea lot vizează parcurile. Suma plătită de municipalitate i-a luat prin surprindere pe constănțeni.

„E foarte mult ! E foarte mult !”spune o doamnă.

 „Puteau să facă ceva mai productiv, cu ei. Să ajute persoanele cu deficit financiar. Persoanele sărace. Ăsta ar fi un dar de Crăciun” adaugă un domn.

Constanța are printre cele mai scumpe ornamente festive din țară. Spre exemplu, la Cluj, în acest an, administrația locală a alocat pentru beculețe doar 1,2 milioane lei. Brașovul cheltuie 2,5 milioane de lei iar primăria Sibiului a anunțat că va folosi instalațiile de anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

LNBF: CSM Constanța victorie clară în deplasare la Rapid

Într-un duel intens din Liga Națională de Baschet Feminin, echipele CS Rapid și CSM Consta…