duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Imagini cu marinarul român ținut prizonier de rebelii din Yemen

Imagini cu marinarul român ținut prizonier de rebelii din Yemen

de Redacția Dotto

Au apărut primele imagini cu românul ţinut prizonier pe nava sechestrată în Marea Roşie de o grupare rebelă din Yemen.

Acestea au fost publicate pe platforma X și filmate de răpitori în timpul unei vizite pe care au făcut-o câțiva ofițeri de rang înalt din armata statului Yemen, la bordul navei. În filmare apare marinarul Ciprian Soare pe puntea de comandă alături de câțiva dintre colegii lui. Are faţa blurată şi poate fi recunoscut după tatuajele de pe mâini. Ciprian Soare are 29 de ani şi este electrician pe nava Galaxy Leader.

Imaginile au ajuns și la familia lui Ciprian Soare.

„Nu vreau că să treceți prin ce-am trecut, mai ales că mama și singurul copil la părinți. Trece timpul foarte greu, că stăm să ne gândim și ne gândim mereu: oare ce-o face ? Oare ce-o fi în sufletul lui ?” spune Florentina Soare, mama lui Ciprian.

Vaporul cu 25 de oameni la bord a fost capturat weekendul trecut de rebelii houthi, sprijiniţi de Iran. Pirații spun că vor elibera echipajul doar dacă Israelul opreşte bombardamentele asupra palestinienilor. 25 de marinari din Filipine, Bulgaria, Ucraina, România şi Mexic au fost luaţi ostatici. Codul islamic interzice astfel de practici, însă, în cazul în care se întâmplă, religia îi obligă pe rebelii din Yemen să nu le facă vreun rău prizonierilor. Trebuie să li se dea haine şi să fie hrăniţi. Demonstraţia de forţă a grupării militante yemenite a venit că un răspuns la atacarea Fâşiei Gaza de către Israel. Nava „Galaxy Leader“ a plecat din Turcia, şi se îndrepta spre India. După capturare, rebelii au escortat nava până în portul Al Hudia, unul din cele mai mari din Yemen.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult