Imagini LIVE pe de suprafața Lunii

Pământul s-a văzut astăzi de pe… Lună. Capsula Orion a NASA transmite LIVE imagini ale suprafeței lunii, în cadrul misiunii Artemis 1. Imaginile au fost preluate și de Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța și pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Planetariului.

Pe 26 noiembrie, capsula va doborî recordul de distanţă stabilit de misiunea Apollo 13 și va ajunge la o distanţă de peste 400 de mii de kilometri de Terra. Pe 28 noiembrie, capsula Orion se va afla la peste 430 de mii de kilometri de Pământ și va deveni vehiculul care a zburat la cea mai mare distanță de planeta noastră din istorie. Imediat după aceea, Orion își va începe călătoria înapoi spre casă, urmând să amerizeze în Oceanul Pacific pe 11 decembrie. Misiunea Artemis 1 este un zbor de testare și nu are echipaj uman la bord. Cu toate acestea în capsulă se află doi pasageri: manechinul Shaun the Sheep, realizat după un îndrăgit personaj britanic de desene animate, trimis de Agenția Spațială Europeană, și Snoopy, trimis de NASA.

Dacă misiunea Artemis 1 va avea succes, NASA intenționează să trimită din nou oameni pe Lună, la 50 de ani după ultima misiune din programul Apollo. Se ia în calcul trimiterea pe satelitul natural al Pământului a primei femei şi a primei persoane de culoare, în cadrul unei misiuni care se va numi Artemis 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…