Imobile mai scumpe cu 30%, în Mamaia

În Mamaia și Mamaia Nord odată cu înălțimea blocurilor cresc și prețurile. Așa se face că astăzi există apartamente care se vând și cu un milion de euro, la fel ca la Hollywood. Agenții imobiliari spun că prețurile ar fi justificate de dotările de ultimă generație, dar și de vederea panoramică la mare.

Iar dacă 1 milion de euro, în Mamaia, vi se pare mult, aflați că în Saturn doar terenul pe care urmează să fie construit un complex rezidențial costă 6 milioane de euro.

Acest apartament situat în centrul stațiunii Mamaia a fost cumpărat recent de proprietar cu 650 de mii de euro. După o investiție generoasă în mobilier și decorațiuni de ultimă generație, dictată de un arhitect și un designer de interior, proprietarul intenționeză să îl vândă acum imobilul cu un milion de euro.

La doar câțiva kilometri mai în nord, spre Năvodari, un dezvoltator a vândut deja din stadiul de proiect apartamentele pe care le construiește. Are apartamente cu 2 și 3 camere, dar și câteva penthous-uri.

Peste iarnă, în loc să înghețe, prețul apartamentelor de pe litoral a crescut la fel ca valurile pe timp de furtună, fiind mai scumpe cu 30% față de anul trecut. O locuință cu trei camere și vedere frontală la mare costă de la 500 de mii de euro, iar cel mai ieftin imobil, în rândul 4 – 5 de la faleză, nu se vinde cu mai puțin de 50 de mii. În ciuda prețurilor, apartamentele se vând ca pâinea caldă.

În sudul litoralului, la Saturn, prețurile sunt la concurență cu cele de la Hollywood. Proprietraul terenului din imagini cere pe cei 6000 de metri pătrați pe care care îi deține, nici mai mult, nici mai puțin de 6 milioane de euro. Terenul are patru deschideri la mare, fiind locul ideal pentru ridicarea unui complex rezidențial de lux.

Conform experiților în domeniul imobiliar, în ciuda vremurilor pe care le traversăm prețul locuințelor nu va scădea, ci dimpotrivă, va continua să crească. Tocmai de accea recomandă achiziționarea locuințelor în stadiul de proiect. Previziuni fac și experții economici, care subliniază că tot mai mulți constănțeni vor avea lichidități și își vor permite o locuință nouă. Salariul mediu în Constanța ar urma să urce la 600 de euro în 2021, iar economia locală are un potențial de creștere de peste 5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Autobuze electrice, pe străzile Constanței

După o săptămână de teste, din acest weekend, constănțenii se pot plimba cu autobuzele ele…