Populațiile de girafe au scăzut cu aproximativ 40% din 1985, cu mai puțin de 100.000 de adulți lăsați în sălbăticie.

A fost numită „dispariție silențioasă” de către experți, deoarece scăderea numărului a trecut în mare parte neobservată. Acum, o serie de grupuri ecologiste fac apel la unul dintre cei mai mari importatori de girafe din lume să le interzică tranzacționarea.

Pierderea habitatului, tulburările civile din zonele în care trăiesc și braconajul sunt câțiva dintre factorii care au determinat scăderea populațiilor de #girafe. Cu toate acestea, comerțul internațional de sculpturi în os, piei și trofee din vânătoare este, de asemenea, o problemă. Până anul trecut, nu existau reglementări internaționale care să monitorizeze comerțul cu girafe.

#SUA este unul dintre cei mai mari #importatori din lume de piese pentru girafe și, în medie, mai multe trofee de vânătoare de girafe sunt aduse în țară în fiecare zi. Multe piese importate sunt transformate în articole decorative, cum ar fi huse biblice, pantofi sau jachete.

„Statele Unite au un rol important de jucat în prevenirea dispariției acestor creaturi magnifice, în calitate de importator de vârf al trofeelor ​​de girafe, precum și mulți americani importă părți de girafă – inclusiv oase și piei – pentru a le vinde în scopuri comerciale în SUA”, a spus Adam Peyman, director de programe pentru animale sălbatice pentru Human Society International (HSI).

HSI face parte dintr-o coaliție de grupuri de conservare și protecție a animalelor care planifică acțiuni judiciare împotriva administrației Trump pentru a accelera protecția girafelor.

„La trei ani după ce am făcut petiții pentru protecție, oficialii federali continuă să asigure garanții pentru mamiferul preferat al tuturor cu gât lung”, a declarat Tanya Sanerib, director juridic internațional la Centrul pentru Diversitate Biologică.

„Girafele sunt iubite de oameni din întreaga lume, așa că este șocant și trist faptul că #guvernul SUA ignoră situația lor tragică”.

Ei speră că acțiunea în justiție va forța SUA să acționeze pentru a preveni decimarea ulterioară a speciei prin adăugarea acesteia la Actul privind speciile pe cale de dispariție.

#STANDTALLFORGIRAFFES

De asemenea, a fost lansată o campanie de caritate Kids Against Animal Poaching (KAAP), numită Stand Tall for Giraffes.

Fondatoarea Emily Walker, în vârstă de 18 ani, a lansat o inițiativă virală de scriere a scrisorilor după ce a citit despre populația de girafe în declin în campania The Independent’s Stop The Illegal Wildlife Trade. KAAP este susținut de un parteneriat cu ziarul britanic și cu organizația caritabilă internațională de conservare, Space for Giants.

Grupul încurajează oamenii să scrie scrisori către secretarul de interne american, David Bernhardt, cerând interzicerea importului de piese de girafă și să împărtășească situația acestor creaturi pe cale de dispariție pe social media.

Check Also

Se îngroașă gluma: Buget record pentru apărare în SUA – 2,4 miliarde de dolari pe zi

Washington – Congresul Statelor Unite a aprobat un buget record de 886 de miliarde d…