Mobilizare generală în Marea Neagră. Patru nave de luptă și două elicoptere ale Forțelor Navale caută minele de război, care plutesc în derivă.

Echipaje specializate au primit ordin clar să distrugă orice încărcătură explozivă pe care o găsesc în mare. Marina Militara creează astfel culoare sigure de navigatie pentru transportul naval de marfuri în apele teritoriale românești.

Ucigași tăcuți ai mărilor, minele marine se detonează la cea mai mică atimgere, iar suflul exploziei este devastator pentru orice navă militară sau civilă.

În fiecare dimineață la ora 8:00 marinarii militari simulează, în larg, situatii reale cu mine explozive sau scene de război naval.

Orice mină observată este raportată de urgență. Imediat după aceea în misiune sunt chemați scafandrii de luptă, care montează dinamită în jurul minei și o distrug.

Navele militare supraveghează tot litoralul românesc și deschid astfel culoare sigure pentru vapoarele cu marfă care se-ndreaptă spre Constanța. Militarii se antrenează și pentru un conflict naval. Un avion de luptă joacă rolul inamicului, care se-apropie nepermis de mult, iar pe vapor se da alarma.

Romania este apreciată de Alianța NATO pentru lupta contra minelor marine. Militarii noștri au deținut comanda în misiunea din Marea Mediterană. Scafandrii deminori au fost la înălțime și au primit felicitări din aprtea aliaților.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…