În căutarea unui loc de muncă

Sute de persoane au stat, astăzi, la coadă încă de dimineață pentru a-și depune CV-urile la Bursa Locurilor de Muncă organizată de Universitatea Maritimă Constanța. Mulți dintre cei aflați în căutarea unui job au plecat însă dezamăgiți.

Majoritatea posturilor ofertate au fost fie în industria HORECA, fie în sectoare unde este suficientă doar diploma de BAC, deși ministrul Muncii prezent la eveniment a susținut că peste 70 la sută dintre locurile de muncă disponibile se adresează celor cu studii superioare.

La ora 9 și 30 de minute zeci de persoane stăteau deja la coadă la Bursa Locurilor de Muncă de la UMC în speranța că vor pleca acasă cu un contract semnat. Printre angajatori și oameni aflați în căutarea unui job s-a aflat și ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a venit să ia pulsul pieței muncii din Constanța și să stea de vorbă cu antreprenorii.

La Bursa Locurilor de Muncă au participat aproximativ 30 de angajatori, care au pus la dispoziția constănțenilor peste 500 de locuri de muncă, cele mai multe pentru sectorul HORECA și pentru cei cu studii medii. Și asta spre dezamăgirea multor persoane cu studii superioare care își puseseră mari speranțe în acest târg de joburi.

Din păcate, din totatul ofertelor, doar 13 au fost pentru persoane cu studii superioare. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, subliniază că acest al nouălea târg de muncă organizat după relaxarea restricțiilor aduce cifre favorabile: 4.000 de cereri de locuri de muncă, 2.000 de contracte încheiate și 6.000 locuri au fost puse la dispoziție oamenilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Misiune pe mare, încheiată cu succes

Fregata „Regina Maria” se întoarce acasă după ce a încheiat cu succes misiunea la Operațiu…