FRIG IN SCOLI

Frigul ar putea închide școala numărul 33 din Constanța. Deși unitatea școlară este racordata la sistemul centralizat de termoficare, iar anul trecut întreaga instalate a fost schimbată, elevii și profesorii intră la cursuri cu gecile pe ei. Atât este de frig.

Reprezentanții regiei de termoficare și ai Primăriei au discutat astăzi cu conducerea școlii și încearcă să găsească o soluție. Până la rezolvarea problemei, se ia însă în calcul ca elevii să facă școală de acasă.

Maximum 17 grade sunt în clasele în care elevii stau îmbracați ca afară. Unii nu renunță la geci, alții stau cu fulare și mănușile în mâini. Iar asta în condițiile în care în Școala 33 întreaga instalație de căldură a fost înlocuită în urma cu câteva luni, iar lucrarea este încă în garanție. Peste 200.000 lei a primit societate care a modernizat rețeaua, dar cu toate acestea zeci de copii și profesori tremură de frig.

Conducerea școlii a încercat să ia legătura cu firma care a realizat lucrările încă de acum două săptămâni , atunci când au părut primele probleme. Însă eforturile au fost zadarnice, în ciuda promisiunilor că cineva va veni să verifica ce se întâmplă.

O echipă de la Regia de termoficare din Constanta s-a deplasat la școală și a verificat instalația. S-au tras chiar și primele concluzii. Problemele au plecat de la materialele folosite.

La școala 33 din Constanta învață 400 de elevi. La rețeaua de termoficare sunt racordate 63 de unități de învățământ dintr-un total de 98. Agentul termic ar trebui să plece spre oraș la 90 de grade Celsius, însă CET-ul furnizează agentul cu 1o grade mai puțin.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…