Atenție părinți! În Mamaia a crescut pericolul de înec. Odată cu lucrările pentru lărgirea plajelor care au presupus aducerea nisipului din largul mării, trecerea de la apă mică, la apă adâncă se face brusc, iar salvamarii îi sfătuiesc pe părinți să nu își scape copiii din ochi.
Ba mai mult, le recomandă familiilor cu copii mici să aleagă fie plajele din Constanța, fie pe cele din sudul stațiunii Mamaia, acolo unde înnisiparea a avut loc acum mai bine de cinci ani.
70 de hectare de plajă a câștigat Mamaia datorită lucrărilor pentru stoparea eroziunii costiere care a început anul trecut pe fonduri europene. Turiștii se pot bucura acum de aproape 200 de hectare de nisip pe toată suprafața stațiunii, iar valurile sunt oprite în larg datorită întăririi digurilor cu stabilopozi de până la 7 tone. Nimic nu vine însă fără un preț. Lucrările au făcut ca apa mării să fie mai adâncă acum la mal. Specialiştii spun că situaţia e una temporară şi că în maximum doi ani, lucrurile vor reveni la normalul pe care îl cunoșteam. Până atunci însă e bine să fim precauți.
Ca să poată interveni rapid în caz de pericol, salvamarii își vor muta foișoarele mai aproape de mal și au decis să patruleze pe toată lungimea plajei cu ATV-urile ca să vadă la timp dacă vreun turist are nevoie de ajutor. Chiar și așa salvamarii îi sfătuiesc în special pe părinții cu copii mici să evite plajele lărgite anul acesta și să aleagă să se bronzeze fie pe nisipul din sudul stațiunii Mamaia, unde înnisiparea a avut loc acum 5 ani, fie în Constanța.
În timp ce unii intră în mare doar cu picioarele ori sunt relaxați, motivând că știu să înoate, alții consideră într-adevăr periculos noul prag de acces în apă, mai ales că Marea Neagră se montează rapid, curenții de apă fiind extrem de puterici.
Salvamarii ne recomandă tuturor să nu intrăm în mare atunci când vedem arborate stegurile roșii sau galbene, pentru că pericolul de înec este iminet, iar părinților le transmit să nu își lase copiii mici nesupravegheați nici măcar atunci când aceștia se joacă la mal.