Home Actualitate In memoriam Doina Păuleanu
Actualitate - Evenimente - vineri 26 februarie 2021

In memoriam Doina Păuleanu

Muzeul de Artă Constanța și-a redeschis porțile pentru public. Cu această ocazie a fost lansată și monografia Oscar Han, a regretatei Doina Păuleanu, cea care a condus instituția de cultură timp de cinci decenii.

Muzeul de Artă Constanța este considerat pe plan naţional un important şi reprezentativ spaţiu de expunere, păstrare, valorificare şi cercetare a creaţiei vizuale româneşti din perioada modernă. Muzeul de Artă arată publicului peste un secol din evoluţia picturii, sculpturii şi graficii româneşti și fixează în același timp locul şi rolul Dobrogei în creația națională.

După câteva luni de pauză, Muzeul de Artă Constanța și-a redeschis vineri porțile pentru toți iubitorii de cultură și frumos, cu lansarea monografiei regretatului istoric de artă Doina Păuleanu.

Odată cu lansarea cărții au fost deschise și cele două expoziții gândite de Doina Păuleanu, una dintre ele dedicată Reginei Maria.

Muzeul de Artă Constanța este deschis între orele 9:00 și 17 în extrasezon și între orele 10:00 și 18:00 în timpul sezonului. Luni și marți accesul publicului nu este permis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Primarul Constanței, la plantat copaci

Primarul Vergil Chițac, la plantat copaci în Parcul Tăbăcăriei și pe taluzul de la Modern.…