In memoriam Jean Constantin

Zeci de coroane de flori au plutit astăzi în Marea Neagră, în semn de omagiu pentru marele comediant, Jean Constantin, care a plecat dintre noi acum 11 ani. Ceremonia a fost organizată de pescari, prieteni au actorului, care i-au fost alături mai bine de 20 de ani.

Cu ochii în lacrimi și amintiri dragi în suflet, zeci de pescari de la Clubul Albatrosul s-au întâlnit astăzi în Portul Tomis pentru a-i aduce un omagiu prietenului lor, Jean Constantin, care a ridicat acum 11 ani Toate pânzele sus, spre eternitate. Timp de douăzeci de ani au aruncat împreună undițele în mare, iar maestrul îi invita, ori de câte ori avea ocazia la cea mai gustoasă saramură de pește, pe care o pregătea minuțios, asemenea unui arhitect cu inspirație divină.

După slujba de pomenire din Portul Tomis, pescarii au ieșit pe mare și au lansat la apă zeci de coroane de flori colorate în amintirea marelui comediant.

Jean Constantin s-a născut la 21 august 1928 la Techirghiol, în județul Constanța și a debutat pe scenă la secția de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio, în 1957. Printre cele mai importante filme în care a jucat se numără “Revanșa”, “Nea Mărin Miliardar”, seria “B.D”, “Toate pânzele sus”, “A doua cădere a Constantinopolului”, “Coana Chirița” și “Supraviețuitorul”. Post mortem, Jean Constantin a devenit cetățean de onoare al orașului Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Autobuze electrice, pe străzile Constanței

După o săptămână de teste, din acest weekend, constănțenii se pot plimba cu autobuzele ele…