loc de muncă

Sute de tineri din Dobrogea cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, care nu au un loc de muncă, vor primi sprijin de la un centru de training din sectorul petrol și gaze din Portul Constanța. 1.060 de tineri vor avea astfel o șansă în plus să își găsească un loc de muncă și să obțină un certificat de calificare.

Cu ajutorul proiectului ”Integrare socială și profesională a tinerilor NEETS” sute persoane în special cele din categorii defavorizate, vor primi sprijin pentru a-și găsi un loc de muncă.

Peste 1000 de tineri vor fi informați cu privire la importanța formării profesionale și a angajării. Dintre aceștia cel puțin 106 care se înscriu în categoria ușor angajabili vor participa la cursuri de formare în antreprenoriat și vor beneficia de servicii de consiliere pentru a-și dezvolta și finanța planurile de afaceri. Mai departe, cu ajutorul companiei care a inițiat proiectul 37 cele mai bune de planuri de afaceri vor fi implementate.

Specialiștii spun că astfel de proiecte sunt ca o gură de oxigen, mai ales după doi ani marcați de pandemia de coronavirus.

Pentru a putea fi eligil în grupul țintă, tinerii trebuie să aibă între 16 și 29 de ani și să aibă domiciliul în Muntenia, sud – estul sau sud – vestul țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Final de an universitar, la UMC

Final de an universitar la UMC Constanța. Sute de absolvenți și-au luat rămas bun de la pr…