În tabără, la mare

Doar câteva zile îi mai despart pe elevi de vacanța mare, iar părinții se gândesc deja unde să își trimită copiii în tabără. La malul marii au de unde alege. Sunt trei tabere de stat, care își vor deschide porțile în luna iunie: două la Eforie și una la 2 Mai.

La Eforie se fac deja pregătiri intense pentru prima serie de copii care va sosi în vacanță pe 19 iunie. Camerele au fost deja văruite, paturile sunt așezate la linie, iar grupurile sanitare au fost igienizate. În camerele din Tabăra de la Eforie există câte șase sau opt paturi. Pentru o zi de cazare în tabăra de aici copiii plătesc 130 de lei. În preț sunt incluse cazarea, trei mese pe zi și acces nelimitat la terenurile de sport și în spațiile de joacă.

Forfotă mare este și în grupurile alimentare. Bucătăresele au stabilit deja meniurile, cu atenție deosebită pentru copiii care au nevoi alimetare speciale.

Cu certitudine numărul locurilor în taberele școlare de stat de la malul mării ar fi fost mai mare, dacă statul român s-ar fi îngrijit cum trebuie de toate locațiile deținute. La Năvodari, spre exemplu, din tabăra care a găzduit sute de mii de copii de-a lungul anilor au rămas doar ruinele.

Din spaţiile de cazare s-au desprins bucăţi de tencuială, iar bălăriile au crescut în voie peste tot. Pe vremuri aici, ajungeau, pe serie, 14.000 de copii. După Revoluţie, tabăra fost disputată de Primăria Năvodari şi de SIND România, care  a preluat patrimoniul sindicatelor. Lupta nu s-a sfârşit nici în prezent, pe rolul instanţelor fiind mai multe acţiuni. Între timp, tabăra continua să se degradeze.

Cele trei tabere de stat de la malul mării pot găzdui împreună cel mult 600 de copii și profesori însoțitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Noaptea Cercetătorilor Europeni la UMC Constanța 

Universitatea Maritimă din Constanța participă la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europ…