În vacanță, cu trenul

Vești bune pentru turiștii care aleg să vină în vacanță de vară, la mare, cu trenul. CFR introduce noi garnituri, iar ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, promite că distanța București Constanța va fi parcursă în numai două ore.


12 perechi de trenuri InterRegio ale CFR Călători vor circula pe ruta București – Constanța în acest sezon estival, la care se vor adăuga șapte perechi de trenuri ale operatorilor privați. Iar veștile bune nu se opresc aici. Unele trenuri vor circula cu până la 150 km/h ceea ce înseamnă că din Capitală la malul mării turiștii vor ajunge în numai două ore.

Ministrul transporturilor recunoaște însă că există și multe nemulțumiri legate de transportul pe calea ferată, legate în special de vechimea garniturilor și curețenie, care lasă de dorit.

Ministrul a făcut declarațiile ieri după ce a verificat lucrările de reabilitare ale podului de la Cernavodă. Compania națională de autostrăzi a anunțat că s-au ridicat restricțiile de circulație pe Podul peste Dunăre, la Cernavodă, traficul rutier fiind reluat în integralitate.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…