În weekend, vară, de astăzi, toamnă, pe litoral. Vremea se răcește simțitor

A fost atât de cald în weekend încât mercurul a urcat în termometre până la 24 de grade celsius la amiază, adică tocmai bine de un ultim bronz. Oamenii au făcut și baie în mare iar cine nu a avut curajul și-a rămas pe mal, s-a bucurat în fața grătarelor care au sfârâit și-a mustului care-a curs valuri din presele de struguri.

Cele 24 de grade Celsius din termometre, cerul senin și soarele strălucitor au convins destui constănțeni că nu trebuie să rateze ocazia unui ultim bronz și-a unei băi în mare. Cei mai mulți s-au mulțumit cu o plimbare însă au existat și turiști pentru care apa nu s-a răcit atât de mult încât să-i sperie.

„E-o vreme excelentă. Mai frumos de-atât nu se poate, acum, la mare ! Și mai ales pentru 15 octombrie.” ne-a spus o doamna care se plimbă pe dig.

Unii administratori de plajă au organizat chiar și petreceri de rămas bun, de unde nu au lipsit grătarele și mustul. Muzica a răsunat ca în mijlocul verii.

„Este surprinzător că încă avem zile frumoase de toamnă și ne bucurăm că putem petrece timpul cu toții împreună” spune o mămică tânără cu o fetiță în brațe.

„Este neașteptat de cald. Ne bucurăm că am prins un octombrie cu vreme atât frumoasă. Ne pare rău că s-a terminat sezonul estival dar încercăm ca ultima petrecere să fie exact ca la începutul sezonului” spune o tânără entuziastă.

De astăzi însă, vremea s-a schimbat radical. S-a răcit și au început ploile.

„Vremea se răcește accentuat, devenind normală termic cu maxime cuprinse între 15 și 17 grade Celsius și minime de 8-9 grade. Vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze la rafală de 55-60 km/h dimineața, când trecător vor mai fi și ploi slabe. În următoarele zile regimul termic nu se va modifica semnificativ și vor fi condiții de ploi slabe” ne-a precizat meteorologul Diana Matei, de la Centrul Regional Meteo Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Germania: popularitatea guvernului se prăbușește

Formaţiunea social-democrată SPD s-a reunit în congres la Berlin, dar delegaţii nu au mai …