vineri, 24 mai, 2024
Home Actualitate Înalt oficial ucrainean al apărării, arestat pentru delapidarea a aproape 36 de milioane de Euro

Înalt oficial ucrainean al apărării, arestat pentru delapidarea a aproape 36 de milioane de Euro

de Redacția Dotto

Scandalul afectează capacitatea militară a țării, într-o perioadă în care Ucraina se confruntă cu o criză de muniție.

Un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei a fost arestat sub acuzația de delapidare a aproximativ 36 de milioane de euro, fonduri destinate achiziționării de obuze de artilerie esențiale pentru forțele armate ale țării, au declarat vineri autoritățile. Această acțiune survine într-un moment sensibil pentru Ucraina, care se confruntă deja cu o criză de muniție în contextul tensiunilor regionale.

Conform informațiilor furnizate de Parchet, identitatea oficialului nu a fost dezvăluită, dar acesta este acuzat că a pus la punct un sistem de delapidare a fondurilor bugetare în timpul atribuirii contractelor publice în valoare de 1,5 miliarde de grivne (aproximativ 36 de milioane de euro). Acțiunile sale au vizat, în mod specific, achiziționarea de obuze de artilerie pentru forțele armate, la prețuri mult supraevaluate.

Parchetul a emis un comunicat de presă afirmând că „directorul unuia dintre principalele servicii ale Ministerului Apărării a fost plasat în arest”. De asemenea, a precizat că perchezițiile efectuate la domiciliul oficialului au dus la „descoperirea documentelor care confirmă activitățile ilegale”.

În contextul unei crize de securitate și al necesității sporite de echipament militar de înaltă calitate, arestarea oficialului este percepută ca o lovitură dură pentru capacitatea militară a Ucrainei. Problemele legate de corupție în achizițiile militare au fost în trecut subiectul unor dezbateri intense, iar acest incident nu face decât să sublinieze nevoia urgentă de reforme și transparență în procesele guvernamentale.

Arestarea oficialului vine într-un moment în care Ucraina se află într-o stare de alertă și se pregătește pentru orice eventualitate, într-o regiune tensionată de conflicte geopolitice și instabilitate. Este de așteptat ca această situație să genereze reacții la nivel național și internațional, iar autoritățile ucrainene vor fi nevoite să acționeze rapid și eficient pentru a restabili încrederea în sistem și pentru a asigura aprovizionarea corespunzătoare cu muniție a forțelor armate.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult