vineri, 24 mai, 2024
Home Actualitate Înapoi acasă, după o misiune în Atlantic

Înapoi acasă, după o misiune în Atlantic

de Redacția Dotto

Nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” s-a întors în Portul Constanța după două luni în care a participat la o misiune NATO, în Oceanul Atlantic.

Cei 63 de militari români aflați la bordul comandorului au fost întâmpinați cu fast și felicitați pentru îndeplinirea ireproșabilă a exercițiilor multinaționale din ocean.

Militarii români au desfășurat cercetări hidrografice și exerciții comune de căutare și salvare, reaprovizionare, remorcaj, dar și exerciții complexe de comunicații și manevre de trecere printr-un canal dragat.

Pe 29 septembrie, nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a sărbătorit 26 de ani în serviciul Forțelor Navale Române. Scopul participării marinarilor români la aceste exerciţii internaționale, alături de partenerii din statele membre NATO a constat în perfecționarea nivelului de instruire al echipajului, dar și în cercetarea hidrografică, prin participarea la exerciții împreună cu echipajele partenere participante.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult