Înapoi la școală, în context de alertă epidemiologică

Elevii s-au întors astăzi înapoi în bănci sub semnul alertei epidemice de gripă. Anul școlar a început cu atenție sporită asupra gripei, astfel încât, în prima zi de școală, elevii au fost instruiți de către profesori cum să se protejeze și ce să facă atunci când apar primele simptome de gripă.

La Școala Gimnazială Nr.30 și-au anunțat absența la cursuri aproape un sfert dintre cei 800 de elevi care învață de dimineață. Deși masca nu este obligatorie la cursuri, ci doar o recomandare, mai bine de jumătate dintre elevii școlii poartă masca în clasă pentru că au înțeles cât de important este să își protejeze colegii, dar și profesorii.

Fie că au optat pentru metode naturiste de creșterea imunității sau i-au vaccinat antigripal pe cei mici, părinții i-au trimis pe copii la școală cu ghiozdanele pregătite. Masca, gelul dezinfectant și servețelele umede au fost nelipsite.

La Liceul Pedagogic din Constanța ziua a început cu un scurt instructaj pentru micuți. Colegiul are clase de grădiniță, învățământ primar, gimnazial și liceal, așa că cei de aici s-au pregătit temeinic pentru prima zi de școală în stare de alertă epidemică.

Părinții nu au intrat în curtea școlii. Profesorii i-au preluat pe elevi și i-au dus în clase pentru triajul sanitar.

Inspectoratul Școlar Județean a transmis că astăzi nu a fost niciun elev trimis acasă cu simptome de gripă sau răceală. Tot acesta a declarat că se bazează pe ajutorul părinților pentru a-i monitoriza pe copii înainte de a-i trimite în colectivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hagi: ”Un meci dificil, dar putem spera la cele trei puncte..”

Marele derby FCSB – Farul Constanța se joacă duminică pe Arena Națională. Cele două formaț…