Încă un pas pentru construirea Stadionului “Gheorghe Hagi”

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a lansat în consultare publică Hotărârea Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai Stadionului ‘Gheorghe Hagi’ din Constanţa.

Stadionul va avea o capacitate de 18.000 locuri și va fi construit după standardele UEFA. Va avea un teren de antrenament pentru fotbal şi atletism, o tribună cu 1.000 de locuri și o clădire de vestiare. Conforme cerinţelor de clasificare ale UEFA obiectivul trebuie să cuprindă zone pentru jucători şi oficiali, pentru spectatori și VIP, pentru jurnalişti, personalul tehnic şi auxiliar.

Investiţia include și zone de parcare pentru jucători şi oficiali, pentru cele 2 autocare ale echipelor şi 10 autoturisme ale oficialilor și spaţiu de parcare de minimum 150 de locuri pentru VIP. Numărul de locuri de parcare pentru autoturisme va fi de circa 10% din capacitatea stadionului şi pentru cel puţin 30 de autocare pentru suporterii echipei oaspete. În plus faţă de funcţiunile de bază, clădirea stadionului urmează să integreze săli de antrenament, un centru de conferinţe, cel puţin 6 săli cu capacitate de 40 locuri, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, comerciale şi de alimentaţie publică.

În plus, faţă de funcţiunile de bază, clădirea stadionului urmează să integreze săli de antrenament, centru de conferinţe, cel puţin 6 săli cu capacitate de 20-40 locuri şi spaţii conexe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, comerciale şi de alimentaţie publică.

Durata de proiectare a obiectivului de investiţii este de 7 luni şi cea execuţie – 21 de luni.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 480 milioane de lei, cea mai mare parte de finanțare fiind asigurată de Compania Națională de Investiții şi 6 milioane de lei prin UAT Municipiul Constanţa, preţuri valabile la data de 24 iunie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…