Încălțăminte de contrabandă de 800.000 de lei, confiscată la Constanța

În data de 18 septembrie 2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București, au descoperit într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale din Republica Moldova, 720 perechi încălțăminte sport, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca ”ADIDAS- Yeezy”.

Bunurile au fost reținute, iar valoarea acestora, în situația în care ar fi fost comercializate pe piață la preț de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 830.000 lei, precizează Autoritatea Vamală Română, într-un comunicat de presă.

Încălțăminte de contrabandă de 800.000 de lei, confiscată la Constanța

Este al treilea caz similar, după ce, săpămâna trecută, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă identificaseră tot în containere din China, mii de perechi de încălţăminte tip sport, purtând denumirea unui brand de lux, susceptibile de a fi contrafăcute.

Încălțăminte de contrabandă de 800.000 de lei, confiscată la Constanța

Şi în aceste cazuri, întreaga cantitate a fost ridicată de către autoritatea vamală, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin. 1, lit. b din Legea nr. 84/1998 privind mărfurile şi indicaţiile geografice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Noaptea Cercetătorilor Europeni la UMC Constanța 

Universitatea Maritimă din Constanța participă la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europ…