Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de peste 2.700.000 lei, descoperită de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.

„În data de 23.11.2023, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China. În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 3.536 perechi de încălțăminte sport, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, fiind destinate unei societăți comerciale din Ucraina”, au transmis polițiștii de frontieră.

Alte 3.448 de perechi de încălțăminte sport de contrabandă au fost descoperite pe 27 noiembrie de o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud. Acestea veniseră în România tot din China și urmau să ajungă în Ucraina.

„Bunurile, cu o valoare de aproximativ 2.700.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, au spus polițiștii de frontieră.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…