Încălțăminte și haine, de aproape 8 milioane lei, confiscate de Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanța și în P.T.F. Isaccea bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare totală de aproximativ 7.700.000 lei.

O echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud a efectuat, ieri, 31 octombrie, controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China. În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 13.680 perechi de încălțăminte sport, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 6.840.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, transmite polițiștii de frontieră.

Încălțăminte și haine, de aproape 8 milioane lei, confiscate de Garda de Coastă

În aceeași zi, în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, judeţul Tulcea, polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui microbuz. Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în interiorul acestuia, 3.519 articole vestimentare (încălțăminte, îmbrăcăminte, curele de ceas și huse de telefon), care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Încălțăminte și haine, de aproape 8 milioane lei, confiscate de Garda de Coastă

Produsele, în valoare de aproximativ 830.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

LNBF: CSM Constanța victorie clară în deplasare la Rapid

Într-un duel intens din Liga Națională de Baschet Feminin, echipele CS Rapid și CSM Consta…