S-a dezlănțuit iadul seara trecută în județul Constanța! Un incendiu puternic a izbucnit între localitățile Murfatlar și Poarta Albă. Zeci de hectare de culturi s-au făcut scrum în câteva clipe.

35 de hectare de viță de vie, 15 de vegetație uscată și 5 hectare de lizieră au ars. 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă și trei cisterne au acționat pentru stingerea incendiului. 50 de pompieri militari s-au luptat mai bine de patru ore cu flăcările până au reușit să stingă focul. Și nu a fost singura intervenție de amploare.

Un incendiu similar a izbucnit și pe varianta dintre Ovidiu și Constanța. Cinci hectare de vegetație uscata au ars. Oamenii din localitate au spus că fumul dens le-a intrat în case, iar pe șoseaua de centură a localității s-a circulat cu mare dificultate.

Pompierii nu au stabilit încă de la ce au pornit incendiile, dar iau în calcul două variante: fie o țigară aprinsă, aruncată la întâmplare, fie foc pus intenționat.

Focul a cuprins tot aseară și mai multe case și din Constanța. 30 de persoane s-au autoevacuat dintr-un bloc, după ce o bucătărie a luat foc, iar acoperișurile a trei locuințe din cartierul Brătianu s-au făcut scrum. Din fericire, focul a fost stins la timp și nu s-au înregistrat victime.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…