incendiu

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.  Focul a izbucnit la secția de Terapie Intensivă. A fost activat planul roșu de intervenție. Salvatorii evacuează pacienții care se aflau internați pe secție. La fața locului sunt mai multe echipaje de pompieri de la ISU Dobrogea, Ambulanțe și mașinii ale SMURD.

Surse MAI: Șapte morți în incediul de la spital

Update 11:23 Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății: Ministerul Sănătății va trimite la Constanța un spital mobil.

Update 10:45 Silviu Coșa, prefectul Județului Constanța: Patru pacienți internați în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase au decedat. Pacienții evacuați din vor fi transferați la Spitalul Județean, iar alte persoane internate în unitate vor fi transferate la Spitalul Militar.

UPDATE 10:20 Opt ambulanțe SMURD și două mașini pentru victime multiple din Călărași și Ialomița au fost trimise în sprijinul salvatorilor de la Constanța

Mihai Lupu: Pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase vor fi evacuați la Spitalul Județean de Urgență Constanța.

UPDATE 10:18 Mihai Lupu, președintele CJ Constanța: „Spitalul este în subordinea primăriei, dar am activat planul Alb. Sunt ambulanțele. Nu este în subordinea președintelui CJ, dar suntem în contact în permanență cu cei care sunt la fața locului. Deocamdată, din ce știu, nu sunt victime și nu sunt răniți. Planul Alb înseamnă evacuarea UPU și a secției de terapie intensivă. Pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean. Se va face și o triere, cei în stare critică vor fi duși la terapie intensivă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Festivaluri de teatru, muzică și film finanțate de Consiliul Județean Constanța

Consiliul Județean Constanța a semnat astăzi contracte de 3,7 milioane de lei cu mai multe…