Un incendiu de proporții a avut loc aseară în apropiere de penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța, după ce vegetația uscată din zonă a luat foc. Flăcările s-au extins cu repeziciune și puteau fi observate de la mai bine de trei kilometri distanță. Pompierii s-au luptat cu flăcările ore întregi și au reușit să oprească focul înainte să ajungă la clădirile penitenciarului sau la casele din apropiere.

Alarma s-a dat în jurul orei 21:00, după ce mai mulți localnici din zonă, dar și angajați penitenciarului au sunat la 112 și au anunțat că terenul din apropiere fusese cuprins de flăcări. Șase autospeciale de stingere cu apă și spumă au fost trimise în zonă, dar și o cisternă de la regia de apă. În total 30 de militari s-au luptat ore intregi cu focul care se apropia amenințător de clădirile penitenciarului.

Alarma s-a dat și la nivelul conducerii penitenciarului. Flăcările amenințau să ajungă la clădirile în care se aflau deținuții.

Din fericire, pompierii militari au reușit să limiteze focul la o distanță de aproximativ 200 de metri de închisoare, astfel încât nu s-a pus problema evacuarii celor 600 de detinuți aflați în acest moment în sediul central al penitenciarului. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 2:30 dimineața. Au ars vegetație uscată și lăstăriș pe o suprafață de 50 ha și au fost afectate 3 clădiri dezafectate ce aparțin penitenciarului Poarta Albă.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…