marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate Încep înscrierile la UMC

Încep înscrierile la UMC

de Redacția Dotto

De astăzi încep înscrierile la Universitatea Maritimă din Constanța.

Conducerea universității anunță că admiterea se face fie pe baza unui examen la matematică, fie prin concurs de dosare, în funcție de specialitatea aleasă. UMC oferă 12 programe de studii de licență și 16 programe de masterat. În 2022, la Universitate au fost acreditate două noi programe de studii în limba engleză: Electrical Engineering (studii de Licență) și Business administration in Transports (program de Masterat).

Din anul 2001 Universitatea a fost organizatoare de doctorat în domeniul Inginerie Mecanică, până în prezent, la UMC, fiind validate 56 de teze de doctorat. Rectorul UMC, Violeta Ciucur, subliniază că absolvenţii studiilor universitare de licenţă au avantajul dublei certificări, obţinând diploma de inginer sau diploma de licenţă, precum şi Brevetul de Ofiţer maritim punte, maşină sau electric, în urma susţinerii unui examen la Autoritatea Navală Română.

UMC este ce-a de-a doua instituţie de învăţământ superior ca importanţă şi mărime din Uniunea Europeană cu programe de studii, licență și masterat frecventate de 4500 de studenţi şi 100 de cadre didactice.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult