miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate Începe Festivalul – Concurs de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”

Începe Festivalul – Concurs de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”

de Redacția Dotto

Câștigătorii preselecției Festivalului-Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, ediţia a XXVII-a, se vor întrece începând de astăzi pe scena Centrului „Jean Constantin” din Constanța.

În urma preselecției care a avut loc în data de 22 septembrie 2023, juriul a hotărât ca 17 concurenți, cu vârsta cuprinsă între 16-25 de ani, să se califice la Secțiunea vocală, iar alți 10 concurenți, cu vârsta între 10 și 25 ani, concurează la Secțiunea instrumentală.

Miercuri, 4 octombrie 2023, concursul se va desfășura cu începere de la ora 18:00, în Sala Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, iar seara se va încheia cu recitaluri.

Joi, 5 octombrie 2023, de la ora 18:00, sunt programate să se desfășoare Gala Laureaţilor şi Festivitatea de Premiere, urmate de recitaluri.

Acompaniamentul muzical, la repetiţii şi la concurs, va fi asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâuleţul” a Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada” – dirijor prof. dr. Cristian Obrejan.

Prezentatorii evenimentului sunt Raluca Diaconu și Ionuț Dulgheriu.

Juriul este format din specialişti în domeniu şi reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare, iar preşedintele este o personalitate în domeniul valorificării folclorului românesc.

Concurentul care va intra în posesia Trofeului „Dan Moisescu” va pleca acasă cu un CEC de 5.000 de lei și va susţine un recital folcloric la următoarea ediţie a festivalului.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Constanţa, prin Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”.

Intrarea este liberă.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

Articole recente

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult