marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Începe restaurarea Edificiului Roman cu Mozaic

Începe restaurarea Edificiului Roman cu Mozaic

de Ileana Gheorghiu

Vești bune pentru patrimoniul cultural al Constanței. Edificiul Roman cu Mozaic, din centrul istoric al orașului va fi restaurat şi pus în valoare de către o companie italiană.

Lucrările vor fi efectuate de o companie italiană specializată în astfel de lucrări, termenul de finalizare fiind noiembrie 2023. Valoarea contractului este de peste 9,8 milioane de lei.

Lucrările de protejare şi conservare menționate în proiect prevăd, printre altele, curățarea mozaicului şi a zidăriei antice prin procedee complexe, în etape strict definite de restauratori, care vor putea fi realizate numai după finalizarea consolidărilor şi reparaţiilor propuse. Edificiul, cu aproximativ 2.000 de metri pătraţi de mozaic, a fost înălţat în secolul al IV-lea cel mai probabil sub domnia împăratului Constantin cel Mare și descoperit în timpul unor lucrări, în anul 1959.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult