soare

Câștigătorul celei de-a doua etape a „The Sun Trip“, turul de ciclism al Europei pe biciclete cu panouri solare a ajuns, astăzi, la Constanța. Cu bicicleta lui alimentată de soare, Emil Bărbuț a parcurs până acum 4.000 de kilometri, iar de la Constanța va pleca spre Spania. Cel mai mult într-o singură zi a reușit să pedaleze peste 460 de kilometri, iar acum speră să își îmbunătățească performanța și să termine cursa pe primul lor.

Românul Emil Bărbuț este un băcăuan stabilit în Anglia, țară pe care o și reprezintă la The Sun Trip, turul de ciclism al Europei cu biciclete alimentate de soare. Pregătirea pentru concurs a început-o în urmă cu un an, când a cumpărat și primul velo mobil, un aparat aerodinamic, din fibră de carbon, cu care poate atinge până la 35 de kilometri pe oră.

În cursa The Sun Tip, Emil a pornit de la Bruxelles, iar primul check point a fost la Riga. Din Letonia, a pornit direct spre România, iar astăzi a ajuns la Constanța, unde a fost așteptat de viceprimarul Ionuț Rusu. Cel mai mult, într-o singură zi, a pedalat 465 de kilometri, ceea ce l-a ajutat să se mențină pe primul loc în cursă.

De la Constanța, băcăuanul va pleca spre Spania, iar mai apoi spre Portugalia, Italia și Franța. La Sun Trip participă 50 de concurenți, care străbat 33 de țări și 10 mii de kilometri pentru o perioadă de maximum 90 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…