vineri, 19 aprilie, 2024
Home Actualitate Înconjurul Europei, cu bicicleta alimentată de soare

Înconjurul Europei, cu bicicleta alimentată de soare

de Andrei Cernat
soare

Câștigătorul celei de-a doua etape a „The Sun Trip“, turul de ciclism al Europei pe biciclete cu panouri solare a ajuns, astăzi, la Constanța. Cu bicicleta lui alimentată de soare, Emil Bărbuț a parcurs până acum 4.000 de kilometri, iar de la Constanța va pleca spre Spania. Cel mai mult într-o singură zi a reușit să pedaleze peste 460 de kilometri, iar acum speră să își îmbunătățească performanța și să termine cursa pe primul lor.

Românul Emil Bărbuț este un băcăuan stabilit în Anglia, țară pe care o și reprezintă la The Sun Trip, turul de ciclism al Europei cu biciclete alimentate de soare. Pregătirea pentru concurs a început-o în urmă cu un an, când a cumpărat și primul velo mobil, un aparat aerodinamic, din fibră de carbon, cu care poate atinge până la 35 de kilometri pe oră.

În cursa The Sun Tip, Emil a pornit de la Bruxelles, iar primul check point a fost la Riga. Din Letonia, a pornit direct spre România, iar astăzi a ajuns la Constanța, unde a fost așteptat de viceprimarul Ionuț Rusu. Cel mai mult, într-o singură zi, a pedalat 465 de kilometri, ceea ce l-a ajutat să se mențină pe primul loc în cursă.

De la Constanța, băcăuanul va pleca spre Spania, iar mai apoi spre Portugalia, Italia și Franța. La Sun Trip participă 50 de concurenți, care străbat 33 de țări și 10 mii de kilometri pentru o perioadă de maximum 90 de zile.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult