Home Actualitate India are milioane de cazuri de COVID-19, dar de ce rata sa de deces este scăzută?
Actualitate - Știri externe - marți 10 noiembrie 2020

India are milioane de cazuri de COVID-19, dar de ce rata sa de deces este scăzută?

India a trecut pragul înregistrării a șapte milioane de cazuri de coronavirus duminică. Dar, având în vedere numărul imens de infecții confirmate, experții sunt nedumeriți de ce rata mortalității țării este relativ atât de scăzută.

A doua țară cea mai populată din #lume, cu 1,3 miliarde de oameni, are cel mai mic număr de decese la 100 de cazuri confirmate din cele 20 de țări cele mai afectate din lume.

AFP a examinat câteva dintre întrebările pe care aceste cifre le ridică.

Numerele

#India a înregistrat peste 7,05 milioane de cazuri de COVID-19 și 108.334 de decese cauzate de boală de la primul deces înregistrat la mijlocul lunii martie.

În ceea ce privește decesele la 100 de cazuri, aceasta se ridică la 1,5%, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

Statele Unite, care au cele mai multe cazuri din lume, cu peste 7,7 milioane, au un raport aparent de letalitate de 2,8%, cu 214.778 decese.

India are o populație tânără, cu o vârstă medie de 28,4 ani, potrivit Raportului ONU privind populația mondială.

În comparație, vârsta medie în Franța este de 42,3, iar această țară a raportat aproape 700.000 de cazuri și peste 32.000 de decese, cu un raport aparent de letalitate de 4,7%.

Experții consideră că persoanele în vârstă, care sunt mai susceptibile de a avea comorbidități precum diabetul sau hipertensiunea, sunt mai susceptibile de a muri de boli infecțioase.

Embed from Getty Images

Statisticile nu corespund

O altă explicație este lipsa înregistrărilor oficiale ale decesului în mare parte a țării. Aproximativ 70% dintre oameni trăiesc în zonele rurale, unde adesea nu se înregistrează decese și cauze ale deceselor.

Pandemia a văzut acest fenomen în acțiune, unele zone arătând că informațiile furnizate de orașe și de cimitire și crematorii nu corespund.

„Sistemul nostru inadecvat de supraveghere a morții … uită deja multe decese, în primul rând. Doar unul din cinci decese este înregistrat cu o cauză certă”, a declarat pentru AFP Hemant Shewade, expert în sănătate publică în Bangalore.

El crede că este probabil ca multe decese legate de Covid-19 să nu fi fost înregistrate.

Studiile guvernamentale care utilizează #teste serologice arată că numărul persoanelor infectate este de zece ori mai mare decât cifrele oficiale, ceea ce înseamnă că decesele cauzate de boală ar fi fost sub-raportate, adaugă el.

Evaluări mai exacte sunt posibile prin creșterea testelor, înregistrarea mai bună a deceselor și autopsiile presupusei victime, potrivit experților.

Urmărirea excesului de mortalitate – numărul deceselor în comparație cu cifrele „normale” – precum și a deceselor la domiciliu ar putea fi, de asemenea, utile, crede Shewade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Primarul Constanței, la plantat copaci

Primarul Vergil Chițac, la plantat copaci în Parcul Tăbăcăriei și pe taluzul de la Modern.…