India are milioane de cazuri de COVID-19, dar de ce rata sa de deces este scăzută?

India a trecut pragul înregistrării a șapte milioane de cazuri de coronavirus duminică. Dar, având în vedere numărul imens de infecții confirmate, experții sunt nedumeriți de ce rata mortalității țării este relativ atât de scăzută.

A doua țară cea mai populată din #lume, cu 1,3 miliarde de oameni, are cel mai mic număr de decese la 100 de cazuri confirmate din cele 20 de țări cele mai afectate din lume.

AFP a examinat câteva dintre întrebările pe care aceste cifre le ridică.

Numerele

#India a înregistrat peste 7,05 milioane de cazuri de COVID-19 și 108.334 de decese cauzate de boală de la primul deces înregistrat la mijlocul lunii martie.

În ceea ce privește decesele la 100 de cazuri, aceasta se ridică la 1,5%, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

Statele Unite, care au cele mai multe cazuri din lume, cu peste 7,7 milioane, au un raport aparent de letalitate de 2,8%, cu 214.778 decese.

India are o populație tânără, cu o vârstă medie de 28,4 ani, potrivit Raportului ONU privind populația mondială.

În comparație, vârsta medie în Franța este de 42,3, iar această țară a raportat aproape 700.000 de cazuri și peste 32.000 de decese, cu un raport aparent de letalitate de 4,7%.

Experții consideră că persoanele în vârstă, care sunt mai susceptibile de a avea comorbidități precum diabetul sau hipertensiunea, sunt mai susceptibile de a muri de boli infecțioase.

Embed from Getty Images

Statisticile nu corespund

O altă explicație este lipsa înregistrărilor oficiale ale decesului în mare parte a țării. Aproximativ 70% dintre oameni trăiesc în zonele rurale, unde adesea nu se înregistrează decese și cauze ale deceselor.

Pandemia a văzut acest fenomen în acțiune, unele zone arătând că informațiile furnizate de orașe și de cimitire și crematorii nu corespund.

„Sistemul nostru inadecvat de supraveghere a morții … uită deja multe decese, în primul rând. Doar unul din cinci decese este înregistrat cu o cauză certă”, a declarat pentru AFP Hemant Shewade, expert în sănătate publică în Bangalore.

El crede că este probabil ca multe decese legate de Covid-19 să nu fi fost înregistrate.

Studiile guvernamentale care utilizează #teste serologice arată că numărul persoanelor infectate este de zece ori mai mare decât cifrele oficiale, ceea ce înseamnă că decesele cauzate de boală ar fi fost sub-raportate, adaugă el.

Evaluări mai exacte sunt posibile prin creșterea testelor, înregistrarea mai bună a deceselor și autopsiile presupusei victime, potrivit experților.

Urmărirea excesului de mortalitate – numărul deceselor în comparație cu cifrele „normale” – precum și a deceselor la domiciliu ar putea fi, de asemenea, utile, crede Shewade.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Liga I: FC Argeş – Farul Constanţa 2-1

FC Argeş a învins-o pe Farul Constanţa cu scorul de 2-1 (0-0), duminică, pe teren propriu,…