Îngerul păzitor al refugiatelor din Ucraina

Elvira Ursatii, un medic ginecolog din Ucraina stabilit de ani buni Constanța, care ajută astăzi refugiatele gravide să nască. Și nu doar atât. De când a început războiul, medicul ajută sute de familii care au fugit din calea bombelor să își găsească locuințe în care să fie în siguranță și să nu le lipsească nimic. Doctorița are fratele militar în Kiev, nepoții în Harkov și mama în Ismail.

Acești copii din Ucraina au fugit împreună cu mamele lor din calea bombelor rușilor și au fost primiți cu multă căldură la o pensiune din Tuzla. Încercă să uite de coșmarul prin care au trecut și să își construiască o viață nouă la malul mării.

O altă tânără este acum lehuză. A născut în urmă cu puțin timp la o clinică privată din Constanța. Are o fetiță pe nume Ștefania pe care nu o scapă o clipă din ochi.

Cea care a ajutat o să nască este un medic cu experiență din Constanța. Elvira Ursatii este de origine ucraineeană. S-a stabilit în România la 16 ani, iar acum a devenit îngerul păzitor al femeilor ucarience, care au fugit din calea războiului și au ajuns la Constanța.

Mediul Elvia Ursatii se roagă în fiecare zi pentru viață. A celor pe care îi ajută la Constanța, dar și a celor pe care îi știe în pericol acasă, în Ucraina. Acolo părinții și fratele și nepoții ei suferă din cauza războiului. Sunt în Harkov, Kiev și Ismail și nu vor să plece.

La Tuzla sunt zeci de refugiați ucraineni, mame cu copii și femei care urmează să nască. Cu toții au fost primiți cu inima deschisă de oameni de bine și zeci de voluntari îi ajută în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…