Infecțioase

Tragedia de la Constanța, unde șapte femei bolnave de COVID au murit în urma unui incendiu izbucnit la Secția Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase este minuțios anchetată. Investigația continuă cu audierea fiecărui pompier care a fost acolo și a medicilor de serviciu în ziua tragediei.

Managerul spitalului, Stela Halichidis, demisă la cererea premierul Florin Cîțu, spune că așteaptă să fie chemată în fața procurorilor, unde va arăta ca nu are nicio vină pentru tragedia de la spital.

Investigatorilor de la Constanța li s-au alăturat, duminică dimineață, mai mulți specialiști de la INSEMEX Petroșani, care au început deja prelevarea de probe din spital. Atât autoritățile cât și anchetatorii încearcă să depisteze cauzele care au dus la declanșarea exploziei și incendiului care au lăsat fără viață șapte femei.

Audierea pompierilor este cea mai importantă, spun procurorii.

Pe umerii managerului spitalului, dr. Stella Halichidis atârnă o acuzație gravă. Ea este arătată cu degetul pentru că după controalele ISU nu ar fi remediat neregulile grave descoperite de aceștia. Medicul a fist demis chiar în seara tragediei la solicitarea premierului Florin Cîțu. Fostul manager al spitalului se apără și spune că a cerut în repetate rânduri Primăriei Constanța fonduri pentru instalația electrică a spitalului însă nu a primit nimic.


Spitalul a-ntocmit în fiecare an liste de investiții urgente, mai spune managerul dar exact cele referitoare la incendii ar fi fost tăiate pe motiv că erau cuprinse într-un proiect european.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere calificată. La audieri vor fi chemați si membrii Consiliului de Administrație ai spitalului, consilieri locali, dar și bolnavii internați în momentul incendiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vești proaste de la brutari. Pâinea, mai scumpă

Vești proaste de la brutari. Pâine s-a scumpit deja cu peste 10 la sută, iar prețul va con…