Ammouliani

Dacă visezi la o vacanță ca în clipurile captivante ale agențiilor de turism, avem pentru tine sugestia perfectă: insula Ammouliani din Grecia. La numai câțiva kilometri de Halkidiki insula te va cuceri cu plajele ei care răsar din ape ca smaraldul, dar și datorită ospitalității gazdelor.

Daca vrei o vacanță pentru a-ți încărca bateriile și a te relaxa, Insula Ammouliani din Grecia este fix ce își trebuie. Situată în partea de nord a Greciei, drumul spre insulă este cât se poate de simplu prin Bulgaria, iar odată ce ai pus piciorul aici, nici că mai vrei să pleci.


Deși are numai 5 kilometri pătrați, Ammouliani numără nu mai puțin de 23 de plaje. Unele sălbatice, ascunse, la care poți ajunge doar cu barca sau coborând versanții care străjuiesc insula, altele largi, generoase, care te ademenesc cu nisipul fin și culoarea turcoaz a mării. Cele mai cunoscute sunt Alykes, Meg, Ammos și Karagatsia.


Iar la toate acestea se adaugă ospitalitatea localnicilor. Pe insulă trăiesc astăzi 600 de suflete, care se ocupă în special cu pescuitul. Mai sunt proprietarii de taverne și de hoteluri. Majoritatea s-au născut pe insulă, însă sunt și alții care odată ajunși în micul sat grecesc nici că au mai vrut să plece, fiind… adoptați de Ammouliani.
Iar dacă vrei să descoperi viața autentică simplă grecească, trebuie neapărat să mergi în plimbare pe aleile abrupte până în Portul Pescarilor, de unde poți închiria o barcă pentru o plimbare pe Marea Egee sau poți încerca diverse sporturi maritime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Jocurile online, adevărate pericole pentru copii

Polițiștii constănțeni trag un semnal de alarmă referitor la jocurile online. Aceștia au t…