vineri, 14 iunie, 2024
Home DOTTO News Intențiile de vot ale constănțenilor pentru 9 iunie

Intențiile de vot ale constănțenilor pentru 9 iunie

de Redacția Dotto

Vă prezentăm rezultatele unui sondaj de opinie comandat de ziarul „Cuget Liber” pentru alegerile locale din 9 iunie. Conform acestuia, scena politică de la Constanța este dominată de Partidul Național Liberal (PNL), care pare să fie favorit în cursa pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean. La întrebarea privind alegerea primarului, candidatul PNL, Vergil Chițac, conduce cu 28 %, urmat de Stelian Ion cu 20% și Horia Constatinescu cu 18%. Și la Consiliul Județean Constanța, PNL se află în top. Florin Mitroi este preferat de 36% dintre respondenți, urmat de Claudiu Palaz de la Alianța Dreapta Unită cu 17% și de Mohammad Murad de la AUR cu 16%. Pentru Consiliul Local Constanța, PNL înregistrează 23% din preferințele alegătorilor, urmat de PSD cu 20% și de Alianța Dreapta Unită formată din USR, PMP și Forța Dreptei cu 18 procente. Pentru Consiliul Județean, PNL conduce din nou cu 30%, urmat de PSD cu 20%, și Alianța Dreapta Unită cu 20%. Sondajul a fost realizat de IRES, în perioada 14 – 21 mai, pe un eșantion reprezentativ de 1009 locuitori din Constanța. Marja de eroare a acestui sondaj este de ±3%.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult